|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, karamel, krem, portakallı, tarifiresimli |
![]() |
Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Krem Karamel Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: 6 tane yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 kg süt 1 paket vanilya 1 portakal veya limon kabuğu rendesi ![]() Önce yuvarlak bir payrex kap içine bir su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su koyarak ateşte şekeri hiç karıştırmadan karamelize yapın ![]() ![]() Daha sonra bu kabı sağa-sola çevirerek (fırın eldiveni kullanın) bu karamelize olmuş şekeri kabın kenarlarına bulaştırın ve bırakın iyice soğusun ![]() Çırpma kabına 6 adet yumurtayı ![]() ![]() ![]() ![]() 190° ısıtılmış fırın içinde benmari usulü ( fırın içine ![]() ![]() ![]() Aşağı yukarı 50-60 dakika içinde pişiyor ![]() ![]() Üzeri kızarmaya başladığında pişmiş oluyor ![]() ![]() ![]() İyice soğuduğuna emin olunca üzerine kapatacağınız daha büyükçe bir kap ile ters çevirin ![]() Fileto çıkardığınız portakal dilimleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|