|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kalburabastı, resim, tarçınlı, tarifi, tatlısı, yapılışı |
![]() |
Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Yapılışı (Resim) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Yapılışı (Resim)Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı Yapılışı Malzemeler Not: Bu ölçülerden 47 adet ![]() ![]() ![]() Hamur için 1 su bardağı zeytinyağı (sızma olmasın) 1 su bardağı mısırözü ya da ayçiçek yağı (ben mısırözü kullandım) 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz 6 su bardağı un Şerbeti için: 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 1 çubuk tarçın İç malzemesi için 1 su bardağı iri kıyılmış ya da dövülmüş ceviz 1 çay bardağı toz şeker İsteğe bağlı olarak 50 gr ![]() ![]() 1 çorba kaşığı tarçın Yapılışı Zeytinyağı ![]() ![]() ![]() Unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alın ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ![]() İsterseniz müberranın yaptığı gibi iç malzemesini karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin ![]() ![]() Fırından tepsiyi alır almaz sıcak haldeyken ılınmış ya da soğumuş şerbeti tatlınızın üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|