Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Tarifi - Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Tarifi - Muzlu Damla Sakızlı Güllaç YapılışıMuzlu Damla Sakızlı Güllaç Nasıl Yapılır? - Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Tarifi - Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Yapılışı Malzemeler : * 1 litre süt * 1 su b toz şeker* 2 çorba k un* 2 çorba k nişasta* 1 yumurta sarısı * damla sakızı Güllaç için: * 8 yaprak güllaç * 5 su b süt* 1 su b toz şekerÜzeri için: * muz * yeşil fıstık * nar Hazırlanışı : ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır Bunun için tencereye süt şeker un nişasta yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir Diğer taraftan 5 su b süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir Arada üzerine süt serpilir Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir Muz kivi nar gibi meyvelerle servis yapılır
|
|
|
|