Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşkı, çikolata, pasta, resimli, rulo, tarçının

Çikolata Ve Tarçının Aşkı,(Rulo Pasta Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çikolata Ve Tarçının Aşkı,(Rulo Pasta Resimli)

Kullanılan Malzemeler:

5 yumurta 5 fincan un 3 fincan şeker 1 fincan mısırözü yağı yarım limon suyu 1 pkt kabartma tozu

krema için; 2 paket droetker cream ole 700 ml süt 1 fincan elma suyu 1 çay kaşığı(silme) tarçın

üzerine;bitter veya sütlü rende çikolata

Hazırlık

hazırlık aşamasında tek yapmamız gereken pandispanya için kullanacağımız malzemeleri kekimizin daha iyi kabarması için oda sıcaklığında önceden tutmamız gerekmektedir

Tarifin Hazırlanışı

oda sıcaklığında bekleyen yumurtalarımızı öce bir fiske tuzla daha sonrada şekeri ilave ederek iyice şeker eriyene kadar çırpıyoruziçine limon suyu mısırözü yağını ve elediğimiz un ve kabartma tozu karışımınıda ilave edip fazla bekletmeden karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz170 derecede tam 13 dkk kadar pişiriyoruzeğer daha fazla kalırsa kekiniz kıvrılmayabilirüstü altın rengi alınca muhakkak kapatınbenim fırınımda bu sürede muhakkak kek ğişiyor çünki zaten çok ince bir tabaka oluyor yaklaşık 15 yada 2 santim kalınlığında bir kek oluyorkek biraz 2 dkk fırında ağzını açmadan beklesindaha sonra üzerine bolca süt döküp 2 tane peçeteyle üstünü örtün ve kalın bir örtüyüde peçetelerin üztüne serip fırında sütle ıslattığınız kekin buharlaşıp yumuşamasını bekleyindiğer tarafta 2 paket cream ole ile sütelma suyu ve tarçını da ilave ederek iyice çırpın dolapta kekinizin yumuşama süresi kadar bekletebilirsinizyaklaşık 10 dkk ka sonra kekinizi fırından çıkartın keki ister tepside isterseniz yere ters çeviripte yerde boyuna 4 tane eşit şeritle ayırın birinci şerite kremadan sürüp dikkatlice sıkı bir rulo yapın ve pasta kabınızın ortasına dikleme yerleştirindiğer parçalarıda krema sürerek rulonun etrafına sararak kekler bitene kadar 4 parçayıda aynı işlemle yerleştirindaha sonra kalan krema ile önce kenarlarını daha sonrada üstünü kaplayınben artan kremayı bir poşete koyup delerek dekor yapmaya çalıştımen son olarakta bir parça çikolatayı dolapta biraz bekletip bir tabaga rendeleyin(ben de daha önceden hazırladığım bitter rendesi vardı birazda sütlü çikolata rendeledim ikisindende kullandım tavsiye ederimbeyaz çikolatada süper oluyor;))rendelerken çikolata elinizin sıcaklığıyla yumuşayacak gibi olursa sık sık ellrinizi yıkayarak ısı değişimi yapabilirsiniz ve o sırada da çikolatayı dipfirizde biraz bekletebilirsinizben pastamın orta kısmına odun kıymıkları yaptımbunuda fazla sert olmayan çikolatayı bir bıcak yardımıyla kıyarak hazırladım yapımı çok basit deneyin muhakkakrendelediğiniz çikolataları kaşık yardımıyla pastanızın istediğiniz yerine dekor yapabilirsiniz

bir önemli ayrıntı pastanın üstünü fazla kremayla kaplamayın kremanın ağırlıyla pasta göçebilir fazla bastırmayın kremayı sürerken birde muhakkak dinlendirin öyle servis yapın

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com