Hurmalı Kadayıf Tarifi - Hurmalı Kadayıf Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Kadayıf Tarifi - Hurmalı Kadayıf YapılışıHurmalı Kadayıf Tarifi - Hurmalı Kadayıf Yapılışı - Hurmalı Kadayıf Nasıl Yapılır? Malzemeler: Yarım kilogram tel kadayıf 250 gr tereyağı 15 adet hurma Serbeti için: 3su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye koyun Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın Kenarda soğutun Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın Kadayıfı bir kaba alıp avucunuzda ufalayın Tereyağını ekleyip kadayıfla birlikte ovun Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sık sık yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin Kadayıf şerbeti çekince servis yapın Afiyet olsun |
|