Düğme Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğme Tatlısı TarifiDüğme Tatlısı Nasıl Yapılır?-Düğme Tatlısı Tarifi-Düğme Tatlısı Yapılışı 125 gr margarin 2 Su bardağı irmik 2 Adet yumurta 1 Su bardağı un 1 Paket kabartma tozu 1 Kahve fincanı soda 1 Çay kaşığı vanilya 2 Çorba kaşığı marmelat 2 Çorba kaşığı badem Şerbeti için : 1 5 Su bardağı tozşeker 1 Çorba kaşığı limon suyu 1 Çay kaşığı vanilya 1 Su bardağı su Hazırlanışı 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın [*]Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kadar kavurun [*]Yumurta un kabartma tozu soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun [*]Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın [*]Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın [*]Yağlanmış tepsiye dizin [*]Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin [*]Fırından alıp üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin [*]Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın [/list]Düğme Tatlısı yemek tarifleri
|
|
|
|