|
|
Konu Araçları |
ekmektatlısı, muzlu, tarifi, yapılışı |
Muzlu Ekmektatlısı Tarifi - Muzlu Ekmektatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Ekmektatlısı Tarifi - Muzlu Ekmektatlısı YapılışıMuzlu EkmekTatlısı Tarifi - Muzlu EkmekTatlısı Yapılışı - Muzlu EkmekTatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 125 gram margarin 2 bardak un 1 bardak toz şeker 8 yemek kaşığı süt 4 adet muz 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz sıvıyağ Yapılışı Un margarin kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun Yavaş yavaş sıvı yağ karbonat ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin Bu karışımı da hamura ekleyin 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin 160 derecelik fırında 15 saat pişirin Servis yapın |
|