Kabarcık Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabarcık Tatlısı Tarifi![]() Malzemeler: 2 su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ Kabartma tozu 1 tutam tuz Hamurun Üzerine Sürmek İçin: ½ su bardağı sıvıyağ Şerbet İçin: 2 su bardağı şeker ½ su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı : Şerbet için; su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır![]() Hamur için verilen bütün malzemeler karıştırılır; un eklenerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur Hamurdan 2 adet beze yapılıp 10 dk dinlendirilir Unlu zeminde oklavayla incecik açılır ½ su bardağı yağın yarısı eşit bir şekilde hamurun üzerine yayılır Rulo şeklinde sarılır Verev veya düz dilimlenir Dilimlenen hamurun kesilen yüzüne merdane ile bastırılır![]() Bol kızgın yağda kızartılır ve hemen soğuk şerbete atılır Kaymakla veya ceviz serpilerek servis yapılır![]() Alıntı |
|
|
|