![]() |
Gelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı YapılışıGelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı Yapılışı - Gelin Hanım Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 500 gr kayısı 1 Su bardağı şeker 1 Su bardağı haşlanmış pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı ceviz 1 Su bardağı üzüm 1 Çay kaşığı tarçın 6 Adet karanfil 1 Adet havuç rendesi 1 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı hindistancevizi Hazırlanışı * Kayısıları akşamdan suya koyun ![]() * Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp 5 dakika haşlayın ![]() * Suyunu süzün ve soğutun ![]() * Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm tarçın koyun ve karıştırın ![]() * Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun ![]() * Kayısıları cam bir tepsiye dizin ![]() * Üzerine şekeri serpin karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun ![]() * Üzerini folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirin ![]() * Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp tabağa dizin ![]() * Soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|