Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı YapılışıAnamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Yapılışı - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler : 1 su b yoğurt 2 yumurta 2 çorba k tereyağı 1 tatlı k karbonat alabildiği kadar söke un Şerbeti için: 4 su b toz şeker 25 su b su 1 dilim yeşil limon Üzeri için: ceviz Hazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına yumurtayı ve yoğurdu alarak çırpın Daha sonra tereyağını da eritip içine ilave edip çırpın Karbonatı da ekledikten sonra 10 çorba k söke unu ekleyerek hamuru yoğurun Hazırladığınız hamuru bir süre dinlendirdikten sonra oval şekilde açarak rulo yapın 2 parmak arayla kesip üzerine bastırıp düzleştirin Bu sırada şerbetini hazırlayıp soğutun ![]() Hamurları kızgın yağda kızartıp direkt olarak şerbetin içine alın Bir süre karıştırarak hamurların şerbetini çekmesini sağlayın Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bolca iri kırılmış ceviz serperek servis edin |
|
|
|