Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı YapılışıAnamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Yapılışı - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler : 1 su b yoğurt 2 yumurta 2 çorba k tereyağı 1 tatlı kkarbonat alabildiği kadar söke un Şerbeti için: 4 su b toz şeker 25 su b su 1 dilim yeşil limon Üzeri için: ceviz Hazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına yumurtayı ve yoğurdu alarak çırpın Daha sonra tereyağını da eritip içine ilave edip çırpın Karbonatı da ekledikten sonra 10 çorba k söke unu ekleyerek hamuru yoğurun Hazırladığınız hamuru bir süre dinlendirdikten sonra oval şekilde açarak rulo yapın 2 parmak arayla kesip üzerine bastırıp düzleştirin Bu sırada şerbetini hazırlayıp soğutun Hamurları kızgın yağda kızartıp direkt olarak şerbetin içine alın Bir süre karıştırarak hamurların şerbetini çekmesini sağlayın Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bolca iri kırılmış ceviz serperek servis edin |
|