Bayram Tatlıları Seç Beğen Yap |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Tatlıları Seç Beğen YapGÜL TATLISI MALZEMELER: 1 paket margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı irmik un HAZIRLANIŞI: margarin eritilip diğer malzemelerle hamur yoğurulur bezelere ayırılır merdane ile açılıp bardakla kesilir 5 tane yuvarlak hamuru biraz aralıkla üst üste koyulur rulo şeklinde sarılır ortadan ikiye kesip üzerine badem veya fındık koyulur şerbeti için 3 bardak su 3 bardak şeker limon suyu kaynatılır şerbet sıcakken pişen tatlının üzerine dökülür ŞEKERPARE MALZEMELER: 2 yumurta 250 gr Erimiş margarin 1 paket kabartma tozu 35 – 4 su bardağı un Şerbet için; 35 su bardağı şeker 35 su bardağı su ¼ limon Üzeri için; 1 yumurta sarısı 1 çay bardağı badem HAZIRLANIŞI: Şerbet için su ve şekeri bir tencerede ateşe koyun Kaynadığı zaman limon suyunu ilave edip soğumaya bırakınYumurtaları çırpın Erimiş ve soğumuş margarini un ve kabartma tozuyla yoğurun Ceviz büyüklüğünde toplar yapın Üzerine yumurta sarısını sürüp badem koyun 200 derecede pişirin Sıcakken soğuk şerbeti dökünAfiyet olsun KALBURA BASTI MALZEMELER
Öncelikle suyu ve şekeri karıştırın kaynamaya başladıktan sonra 10 dk tutun ve ocaktan alın Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle şekillendirin üzerine rendenin sırtını sürterek şekil verin 190 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine dökün Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak AFİYET OLSUN EV BAKLAVASI Malzemeler: Hamuru için:
[*]Hamur malzemeleri karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır[*]Hamur yarım saat dinlendirilir[*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır[*]Herbiri mısır nişastasıyla(un yardımıyla değil) tatlı tabağı büyüklüğünde açılır[*]Açılan bezelerin aralarına nişasta serpilir ve 6'şar tane üst üste konulur[*]6'sı aynı anda açılır[*]Aralarına ceviz serpilerek tepsiye dizilir[*]Baklava şeklinde veya kare şeklinde dilimlere ayrılır[*]Üzerine 1 pk eritilmiş margarin gezdirilir[*]180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir[*]Şerbeti için toz şeker ve su karıştırılır kıvamlı bir şerbet yapılır[*]Şerbet olmasına yakın 1 parça limon tuzu atılır böylelikle şekerlenmesi önlenir[*]Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir NOT: Şerbetiniz soğuk tatlınız sıcak olmalı Böylelikle daha güzel emer DİLBER DUDAĞI Malzemeler: 1 kg baklavalık un 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı süt 2 su bardağı nişasta İçi İçin: 2 su bardağı dövülmüş fındık Süslemek İçin: toz antepfıstığı Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: Unu derin bir kaba alıportasını havuz şeklinde açınYumurtasıvıyağ ve sütü ilave edinKulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurunHamuru ıslak bir beze sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirinHamurdan mandalina büyüklüğünde 20 adet parça ayırınHer bir parçayı aralarına nişasta serperek oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açınAçtığınız yufkaların 10 adetini üst üste koyuparalarına nişasta serperek çok ince bir yufka olacak şekilde tekrar açınDaha sonra bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar çıkarınYuvarlakların orta kısımlarına dövülmüş fındığı paylaştırıniki ucunu birleştirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizinÜzerlerine tereyağını gezdirip 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirinHafif ılınmış tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin AFİYET OLSUN |
|