Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı YapılışıSelver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır? - Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı Yapılışı Malzemeler Mutfak Zorluk **Süre 90 dkKaç Kişilik 6Yöntem 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 3 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı tozşeker 200 gr bayat ekmek içi Şerbet için : 15 Su bardağı tozşeker 1 Tatlı kaşığı limon suyu 1 Su bardağı su Hazırlanışı Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup üzerine süt ilave edin Sütü çektikten sonra yumurta tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin(Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin) Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine gezdirin Şerbeti iyice çekip tamamen soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın |
|