![]() |
Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi - Kıtır Kadayıflı Muhallebi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi - Kıtır Kadayıflı Muhallebi YapılışıKıtır Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır? - Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi - Kıtır Kadayıflı Muhallebi Yapılışı Sıcak günlerde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü hafif bir tatlı ![]() ![]() Malzemeler: Muhallebisi için: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı tozşeker arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı 1 paket kremşanti veya süt kreması Kadayıfı için: 250gr ![]() yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık 2-3 yemek kaşığı tereyağı yarım su bardağı veya daha az tozşeker Yapılışı: Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın ![]() ![]() Büyük bir tavada tereyağını eritin ![]() ![]() Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun ![]() Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın ![]() Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın ![]() Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin ![]() Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın ![]() Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün ![]() ![]() Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|