Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, laz

Laz Baklavası

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Laz Baklavası







MALZEMELER:


Hamur için:
1çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
yeterince un

Muhallebi için:
5 bardak süt
5 kaşık un
5 yumurta
1 kaşık şeker
125 gr katıyağ
ceviz içi
karabiber


Muhallebinin hazırlanışı:
Süt un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirelimMuhallebi kıvamına gelince altını kapatıp katı yağı ekleyelim ve soğumaya bırakalımSoğuyunca 5 yumurtayı içine kırıp iyice çırpalımceviz içi ve karabiberi ekleyip karıştıralım


Şerbet için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu



Yapılışı:
Öncelikle hamuru hamur malzemelerindeki bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruzİyice yoğurduğumuz hamuru bezelere ayırıyoruz


Bezelere ayırdığımız hamurldan ince yufkalar açıyoruz




Yufkayı şeritler halinde uzun uzun kesiyoruzKestiğimiz şeritlerin içine hazırladığımız muhallebili karışımdan birer kaşık koyuyoruz ve muska şeklinde katlıyoruzBütün hamurları bu şekilde katlayıp tepsiye diziyoruz




Pişirmeden önce erittiğimiz bol tereyağını üzerine döküyoruz



Piştikten sonra tatlı ılıkken sıcak şerbeti tatlının üzerine dökelimTtalımız servise hazırdırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.