![]() |
Laz Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Laz Baklavası![]() MALZEMELER: Hamur için: 1çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz yeterince un Muhallebi için: 5 bardak süt 5 kaşık un 5 yumurta 1 kaşık şeker 125 gr ![]() ceviz içi karabiber Muhallebinin hazırlanışı: Süt un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbet için: 4 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Öncelikle hamuru hamur malzemelerindeki bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz ![]() ![]() Bezelere ayırdığımız hamurldan ince yufkalar açıyoruz ![]() Yufkayı şeritler halinde uzun uzun kesiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirmeden önce erittiğimiz bol tereyağını üzerine döküyoruz ![]() ![]() Piştikten sonra tatlı ılıkken sıcak şerbeti tatlının üzerine dökelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|