|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| resimli, tarifiyalancı, tatlısı, yalancı, yapılışı, şöbiyet |
Yalancı Şöbiyet Tatlısı Tarifi-Yalancı Şöbiyet Tatlısı Yapılışı (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Şöbiyet Tatlısı Tarifi-Yalancı Şöbiyet Tatlısı Yapılışı (Resimli)Yalancı Şöbiyet Tatlısı Nasıl Yapılır?-Yalancı Şöbiyet Tatlısı Tarifi-Yalancı Şöbiyet Tatlısı Yapılışı Malzemeler * Bir paket hazır milföyn hamuru (10 yaprak) (hollandaca: bladerdeeg) * Bir miktar ceviz içi (kaba dövülmüş) * İki yumurta sarısı (üzeri için) * Şerberti için: o 1 kilo toz şeker o Şekerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su o Yarım limonun suyu (dikkat: hazır limon suyu kullanmayın) Şerbetin yapılışı: * Bir tencereye şekeri koyun ![]() * Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ![]() * Üzerine yarım limonun suyunu sıkın ![]() * Şeker eriyene kadar karıştırın Daha sonra şurup gibi kalınlaşıncaya kadar kaynatın![]() * Şerbeti daha sonra soğutun ![]() Yalanci sobiyet yapilisi Yapılışı: * Milföyn hamurunun buzunun çözülmesini sağlayın Yalnız ele yapışacak kadar çözülmesin![]() * Her milföyn hamurunun yaprağını dört küçük karelere kesiniz ![]() * Her karenin ortasına az bir miktar dövülmüş ceviz içi koyunuz ve kareyi üçgen şeklinde katlayınız Güzel kabarması için kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın![]() * Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın ![]() * Üçgen hamurları tepsiye dizin (tepsiyi ya yağlamanız veya yağlı kağıt sermeniz gerekiyor) ve üzerine bolca yumurta sarısı sürün ![]() * Isınmış fırına verin ![]() * Fırından çıkartır çıkartmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün
|
|
|
|