Muzlu Krep Sarma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Krep Sarma Tarifi![]() Krep hamuru: 25 çay fincanı un 2 su bardağı süt 2 yumurta 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı sıvı yağ Süslemek için : muz kivi çilek kaymak sarelle vs ![]() ![]() Yapılışı: Krep hamurumuz için gerekli tüm malzemeyi genişçe bir kaba koyuyozruz ve üzeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz Krep hamurumuz hazır olduktan sonrateflon tavamızı az miktarda tereyağ sürüp ısıtıyoruz ve bir kepçe hamurdan döküyoruz ön tarafı piştikten sonra sıpatula yardımı ile çevirip arka tarafınıda pişiriyoruz ve soğuması için tabağa alıyoruz Daha sonra içine sarelle sürüp muzlarımızı sarıp dilimliyoruz İstediğimiz malzemeler ile süsleyip servis edebiliriz![]() ![]() Alıntı |
|
|
|