![]() |
Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı YapılışıGerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı - Gerdan Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 adet koyun gerdanı ![]() 30 adet kuru kayısı ![]() 30 adet erik ![]() 2 adet kalın çubuk tarçın ![]() 5-6 adet karanfil ![]() 2 paket damla sakızı ![]() 1 su bardağı badem ![]() yarım su bardağı çamfıstığı ![]() 4 su bardağı toz seker Gerdanın yağlarını ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süzdüğünüz gerdan suyunu etlerin üzerine ilave edin ![]() ![]() ![]() 24 saat suda beklemiş kayısı ve erikleri atın ![]() ![]() Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyunuda ilave edin ![]() Kayısılar yumuşar gibi olunca 2 çubuk tarçın ![]() ![]() ![]() ![]() Karıştırarak eritin ve az şekerle dövdüğünüz damla sakızını ilave edin ![]() Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ![]() ![]() Gerdan Tatlısı Tarifi 2 Malzemeler: 15 kişilik 1 adet koyun gerdanı 30 adet kuru kayısı 30 adet kuru erik 2 adet çubuk tarçın 5-6 adet karanfil 2 paket damla sakızı 1 su bardağı badem Yarım su bardağı dolmalık fıstık 4 su bardağı tozşeker Kayısı ve erikleri bir gece suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|