![]() |
Ay Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ay Tatlısı TarifiAy Tatlısı Nasıl Yapılır? ![]() MALZEMELER: 1 çay b ![]() 1 çay b ![]() 1 çay b ![]() 1 yumurta yarım p ![]() 3 çorba k ![]() alabildiği kadar un Arası için: 1 kase ceviz Üzeri için: 150 gr tereyağı Şerbeti için: 3 ![]() ![]() 3 su b ![]() 1 dilim limon suyu Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu ![]() sıvıyağı ![]() ![]() ![]() karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın ![]() bırakın ![]() bu arada şerbetini kaynatıp soğutun ![]() dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak üst üste koyun ![]() 8 bezeyi bir defada olabildiğince ince açın ![]() serpip oklavaya sararak rulo yapın ![]() oklavayı içinden çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde kesin ![]() fırın tepsisine tatlıları dizin ![]() tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin ![]() ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|