![]() |
Vanilyalı Panno Cotta Tarifi - Vanilyalı Panno Cotta Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vanilyalı Panno Cotta Tarifi - Vanilyalı Panno Cotta YapılışıVanilyalı Panno Cotta Nasıl Yapılır? - Vanilyalı Panno Cotta Tarifi - Vanilyalı Panno Cotta Yapılışı ![]() Malzemeler: * 4 yaprak jelatin * 120 ml sut * 2 adet vanilya cubugu (cekirdekleri cikarilmis) * 150 g toz seker * 1200 ml krema (double cream) * 2-3 adet mango * Biraz dovulmus antep fistigi (suslemek icin) Yapilisi: ![]() 1 ![]() Jelatini ve sutu bir kaba alip bekletin ![]() 2 ![]() Mangolarin cekirdeklerini cikarip rondoda pure haline getirin ![]() ![]() 3 ![]() Bir tencerede sekeri vanilyayi ve kremanin 800 ml'sini karistirin ![]() ![]() 4 ![]() Bu sirada sute biraktiginiz jelatini cikarip bir tabaga alin ve sutu kisik ateste hafifce isitin ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Artan kremayi katilasincaya kadar cirpip sogumus olan jelatinli karisima ekleyin ve iyice karistirin ![]() ![]() 6 ![]() Vanilyali panna cottanin yarisini bir baska kaba alip ezilmis meyva puresiyle karistirin ve tekrar suzgecten gecirin ![]() 7 ![]() Dilediginiz sekildeki bir kek kalibini (cok buyuk olmamak kaydiyla tabii) veya benim yaptigim gibi tek kisilik kaliplari once mangolu karisimla yarisina kadar doldurun ![]() ![]() 8 ![]() Servis etmeden once kalibi sicak suya sokup kisa bir sure beklettikten sonra servis tabagina ters cevirin ve dovulmus fistikla susleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|