|
|
Konu Araçları |
karanfilli, lokum, tarifi, yapılışı |
Karanfilli Lokum Tarifi - Karanfilli Lokum Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karanfilli Lokum Tarifi - Karanfilli Lokum YapılışıKaranfilli Lokum Nasıl Yapılır? - Karanfilli Lokum Tarifi - Karanfilli Lokum Yapılışı Malzemeler: 1 kg un 05 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı maya 05 bardak ılık süt 15 su bardağf şeker 200 gr bütün ceviz 1 bardak kuru üzüm 200 gr kuru kayısı 1 çorba kaşığı karanfil 1 çorba kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Maya ılık süt ve yarım bardak şekerle karıştırılıp kabarması beklenir Un genişçe bir kaba elenir ortası açılır hazırlanan maya ortasına koyularak üzerine un kapatılıp tekrar mayalandırılır Unun üzerinde çatlaklar oluşunca su ve tuz ilave edilerek bir hamur elde edilir Elde edilen hamur iki parçaya bölünerek üzerine ıslak bir havlu örtülüp sıcak bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır Mayalanan hamur merdane ile 1 cm kalınlığında ince uzun açılır Üzerine bolca yağ sürülür Şeker karıştırılmış tarçın ve karanfil serpilir Kayısılar parçalanır hamurun üzerine serpiştirilir Kuru üzüm ceviz ile bolca bir harç yaptıktan sonra hamur uzunlamasına rulo yapılır Aynı işlem ikinci parçaya da uygulanır Rulolar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir Sıcak bir yerde iyice kabarıncaya kadar beklenir Sonra bolca susam serpilip fırında pembeleşinceye kadar pişirilir |
|