Baharatlı Tavuk İzgara |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Tavuk İzgaraMalzemeler 15 Kg kemiksiz but Terbiyesi için: 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 8 Çorba kaşığı beyaz şarap 1 Diş sarmısak 1 Adet orta boy soğan 1/2 Çay kaşığı tarhun Kekik yada biberiye Hazırlama süresi: 30 dakika Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat Hazırlanışı beyaz şarap tuz karabiber tarhun kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin[*]Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün[*]Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin[*]Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın[/list]Baharatlı Tavuk Izgara yemek tarifleri |
|