Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun YapılışıYufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı - Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 adet tavuk 1 paket margarin 4 yemek kaşığı tereyağ 5 su bardağı pirinç 5 adet yufka Yapılışı: Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun ![]() Etleri parçalara bölün ![]() Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp fırın tepsisine dizin![]() Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin ![]() Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip üzerini kaplayacak şekilde sıcak tavuk suyu dökün![]() Tepsinin ağzını kapatıp suyunu çekene kadar bekletin![]() Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın sonra bir tencerede yağı eritip şeffaflaşıncaya kavurun![]() Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın![]() Haşlanmış tavuk parçalarını da tereyağında hafifçe kızartıp pilavın üzerine yayın![]() Sıcak olarak servise sunun ![]() |
|
|
|