|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
piliç, portakallı, tarifi, yapılışı |
![]() |
Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç YapılışıPortakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı - Portakallı Piliç Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 piliç (yaklaşık 1 ![]() ![]() 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) 1 portakal (kabuğu soyulup ![]() ![]() Kaplaması: 4 çorba kaşığı portakal suyu 4 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi) 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) Yapılışı: Tuz ve karabiberi piliç parçalarının üstüne serpin Ayçiçek yağını bir tencereye koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piliçler pişince ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın Kaplamayı kısık ateşte hafifçe ısıtıp ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|