Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliç, portakallı, tarifi, yapılışı

Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı





Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı - Portakallı Piliç Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 piliç (yaklaşık 15 kg 4'e bölünmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 diş sarımsak (dövülmüş)
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 portakal (kabuğu soyulup rendelenmiş; etli bölümü iç zarları alınarak dilimlere ayrılmış)
Kaplaması:
4 çorba kaşığı portakal suyu
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi)
1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)

Yapılışı:

Tuz ve karabiberi piliç parçalarının üstüne serpin Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4'er dakika) kızartın Piliç parçalarını tencerenin bir kenarına toplayıp açılan boşluğa sarımsakları yerleştirin ve 15 saniye karıştırarak kızartın Tavuk suyunu ekleyip tıkırdamaya başlar başlamaz piliç parçalarını yeniden tencereye yayın ve ateşi kısıp piliç parçalarını butlardan birine bir bıçağın ucu batırılınca açık renkli berrak bir su akıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin
Bu arada kaplamayı hazırlamak için küçük bir tencereyi kısık ateşe oturtup portakal suyu tozşeker sirke ve hardalı koyarak karıştırın Tıkırdamaya başladıktan sonra 3 dakika pişirip tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın
Piliçler pişince delikli spatulayla fırın tepsisi içine oturtulmuş tel ızgara üstüne çıkarın Tenceredeki sıvının yüzeyindeki köpükleri ve yağı kaşıkla atıp tencereyi yeniden kısık ateşe oturtarak tıkırdamaya başlayınca erimiş mısır nişastasını ve portakal kabuğu rendesini karıştırarak katın Kısık ateşte 5 dakika pişirip tencereyi ateşten alarak bir kenarda sıcak tutun
Fırınınızın ızgarasını yakın Kaplamayı kısık ateşte hafifçe ısıtıp tel ızgara üstündeki piliç parçalarının üstüne mutfak fırçasıyla sürün ve tel ızgarayı fırına vererek piliçleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (birkaç dakika) ızgara edin Sonra dört servis tabağına çıkarıp portakal dilimleriyle süsleyin Üstlerine sıcak tuttuğunuz sosu kaşıkla bölüştürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.