![]() |
Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güveci Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güveci YapılışıBezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güveci Yapılışı - Bezelyeli Tavuk Güveci Nasıl Yapılır? Malzemeler: 4 adet dövülmüs tavuk gögsü ![]() 1 su bardagi iç bezelye ![]() 2 adet havuç ![]() 2 adet kirmizi sogan ![]() 1 kahve fincani pirinç ![]() 4 yemek kasigi sivi yag ![]() Karabiber ![]() ![]() Kekik ![]() Yapılışı: Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin Biraz kavrulunca pirinci ekleyin 1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin Karabiber ![]() ![]() Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin 180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin Sicak servis yapin |
![]() |
![]() |
|