|
|
Konu Araçları |
güveç, patlıcanlı, piliç, tarifi, yapılışı |
Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç YapılışıPatlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı - Patlıcanlı Piliç Güveç Nasıl Yapılır? MALZEMELER: * 2 tane uzun patlıcan * 400 gr kuşbaşı tavuk eti * 1 tane iri soğan (10-15 arpacık soğan da olur) * 4-5 diş sarımsak * 2 tane sivribiber * 1 su bardağı taze ya da dondurulmuş bezelye * 2 tane domates (10-15 çeri domates kullanabilirsiniz) * 1 tatlı kaşığı biber salçası * tuz karabiber zeytinyağı YAPILIŞI: 1 Patlıcanı alacalı soyup halka halka kesin 1 yemek kaşığı tuz attığınız üzerine geçecek kadar suda yarım saat bekletin Sudan çıkarıp sularını süzdürün mutfak peçetesiyle kurulayın 2 Acısını çıkardığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın kağıt havlu üzerine alıp bir kenarda bekletin 3 Yağı tencereye alın tavuk etlerini rengi dönene kadar kavurun 4 Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğan sarımsak biber ve bezelyeleri tencereye alıp kavurun 5 Salçasını ve baharatlarını katın çok az su ekleyip 7-8 dakika pişirin 6 Pişen tavukları bir fırın tepsisine alın üzerine patlıcanları dizin domates doğrayıp önceden ısınmış 200 dereceli fırında domatesler hafif eriyene kadar pişirin 7 Domates kullanmak istemezseniz kaşar rendesiyle fırınlayabilirsiniz |
|