![]() |
Piliçli Mısırlı Krep Tarifi - Piliçli Mısırlı Krep Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Mısırlı Krep Tarifi - Piliçli Mısırlı Krep YapılışıPiliçli Mısırlı Krep Tarifi - Piliçli Mısırlı Krep Yapılışı - Piliçli Mısırlı Krep Nasıl Yapılır? Malzemeler: 250 g piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklandıktan sonra ![]() 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı Krep hamuru: 25 cl (1 su bardağı) yarım yağlı süt 1 yumurtanın sarısı (akını harç için saklayın) 100 g un 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (eritilmiş) 1 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tarhun 1/2 tatlı kaşığı taze nane (kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı (tavayı yağlamak için) Harcı: 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 arpacık soğanı (doğranmış) 150 g tane konserve mısır (ya da haşlanmış 2 mısırın taneleri) 25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 1 çorba kaşığı krema 125 g lor peyniri (terdhen yarım yağlı) 2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 1 yumurtanın akı Yapılışı: Sulu krep hamurunu yapmak için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 cm çapında yapışmayan bir tavaya 1 /2 tatlı kaşığı çiçekyağı koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Harcı hazırlamak için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lor peyniri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|