Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, tarifi, tavuklu

Tavuklu Karnıyarık Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Karnıyarık Tarifi








Malzemeler


4 Adet Orta Boy (Tombik) Patlıcan

3 Adet Tavuk But

1 Adet Domates

2-3 Adet Sivri Biber

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

Sıvı Yağ (Patlıcanları kızartmak için)

Tuz Karabiber Kekik ve Maydanoz


Yapılışı


Öncelikle patlıcanları alaca şekilde (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun Yarım saat kadar acı suyu çıkması için tuzlu suda bekletin

Tavukların derilerini ve kemiklerini ayıklayın ve minik minik doğrayın

Bir tavaya sıvıyağı koyun ve orta ateşte patlıcanları kızartın patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için biraz bekleyin

Teflon bir tavada tavukları sürekli karıştırarak kavurun (Tavuklar ilk önce su bırakacak daha sonra suyunu çekecektir Suyunu çektiği sırada zeytinyağ yada sıvı yağ ekleyerek turuncu bir hal alana kadar kavurun)

Minik minik doğradığınız biberleri ve domatesleri tavuğa ekleyin ve 3-4 dk daha kavurun Tuz karabiber maydanoz ve kekik ekleyerek tatlandırın ve altını kapatın

Patlıcanların ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız harcı çukurlara pay edin

Servis yapmadan önce 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın


NOTLAR;


Patlıcanı kızartmak istemiyorsanız fırının ızgara bölümünde közleyebilir yada üzerine çok az sıvı yağ gezdirerek fırında pişirebilirsiniz veya kapaklı bir tavada çok az yağ ile çok kısık ateşte pişirebilirsiniz -Senin favorin nedir? derseniz tabiki kızartarak olanı onun için yukarda bana göre en güzel halini yazdım

Karnıyarık'ı but eti yerine göğüs eti ilede yapabilirsiniz yada yarı yarıya karışık kullanabilirsiniz Ben göğüs etini lezzetli bulmadığım için but kullanmayı tercih ediyorum

Yemeği fırına verirken yada çıkmasına yakın üzerine kaşar rendesi serpebilirsiniz çok lezzetli oluyor

Yemeği aynı aşamaları kullanarak klasik kıymalı karnıyarık olarakda pişirebilirsiniz Bunun için Sosyete Mantısı'nda kullandığım harcı denemenizi özellikle öneririm


Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.