![]() |
Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik Tarifi / Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik Tarifi / YapılışıFırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik Tarifi - Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik Yapılışı - Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 kg kanat incik ½ kg kültür mantar 2 su bardağı kaşar rendesi 2-3 çorba kaşığı yoğurt 1çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin ![]() Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin ![]() ![]() Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin ![]() Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|