![]() |
Rezeneli Piliç Haşlama Tarifi - Rezeneli Piliç Haşlama Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rezeneli Piliç Haşlama Tarifi - Rezeneli Piliç Haşlama YapılışıRezeneli Piliç Haşlama Tarifi - Rezeneli Piliç Haşlama Yapılışı - Rezeneli Piliç Haşlama Nasıl Yapılır? Malzemeler: 6 piliç budu (derileri ayıklanmış) 1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze ![]() 2 diş sarımsak (soyulmuş) 4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1 soğan (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 1 iri rezene (çiçekli bölümleri ve kök bölümlerinin sert dış yaprakları ayıklanıp ![]() 1 kereviz sapı (ayıklanıp ![]() ![]() 1 defne yaprağı 2 iri marul yaprağı 250 g küçük havuç (kazınmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı Yapılışı: Karabiberin 1 tatlı kaşığı ve sarımsakları bir tabakta iyice karıştırarak hamur haline getirip ![]() Tavuk suyunun bir bardağını bir tencereye koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada rezenelerin sert dış yaprakları ![]() ![]() ![]() Tenceredeki karışımın pişme süresi dolunca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede kalan pişme suyunu 30 cl (1 1 /4 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın ve tencereyi ateşten alarak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|