![]() |
Mi Soru Edatının Yazılması Nasıldır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mi Soru Edatının Yazılması Nasıldır?Mi soru edatının yazılması Nasıldır? Hem isimlere hem de fiillere getirilen bir çekim ekidir ![]() - “-mİ” ![]() Gelecek miydin? (fiile) Sen misin? (isme) Geldi mi? ![]() ![]() ![]() Sen burada mısın? Bizi duyuyor musunuz? İzmir mi yoksa İstanbul mu daha güzel? Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda? - Eklendiği kelimenin son sesine ![]() Salı mı? Sen mi? O mu? Ölü mü? - Soru ekinden sonra gelen ekler kendisine bitişik yazılır ![]() Seni çağıran bu çocuk muydu? - Soru anlamı vermediği zamanlarda da ayrı yazılır ![]() Yağmur yağdı mı dışarı çıkmak isterim ![]() Güzel mi güzel bir evi var ![]() “mı ![]() ![]() ![]() ![]() *Yarim İstanbul’u mesken mi tuttun? *Bize gelecek misiniz? *Sen miydin dün rüyalarıma giren? Soru edatı olan “mı mi mu mü” ile fiilden fiil yapan olumsuzluk eki olan –ma ![]() *Niçin beni dinle miyorsun? Yukarıdaki cümlede ‘mi’ ayrı yazılmamalıdır;çünkü buradaki mi soru eki değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru edatı olan “mı ![]() ![]() ![]() ![]() *Sana güzel mi güzel bir elbise aldım ![]() *Bu testi de çözdün mü konuyu daha iyi anlarsın ![]() *Tüm bunları ben mi yapmışım?(reddetme ![]() |
![]() |
![]() |
|