Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hoşgörü, kompozisyon, konulu

Hoşgörü Konulu Kompozisyon

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hoşgörü Konulu Kompozisyon

Hoşgörü konulu kompozisyon

Hoşgörü birbirimize tolerans göstermemizbirbirimizi anlamamızsevmemiz ve saymamızdırMaalesef yaşadığımız dönemde hoşgörüye olduğundan fazla ihtiyacımız varMalum ırkçılığın ve şiddetin en üst seviyeye çıktığı zamandayız
Beyazın siyahasarışının çekik gözlüye gösterdiği tavırlar oldukça aşağılayıcı

Toplumumuzda da hoşgörüsüzlük üst seviyedeOmuz attı diyeküfür etti diye birbirimizi öldürüyoruzTürk-Kürt çatışması oluyorTürkler kürtleri sevmiyorhor görüyorOysa eskiden böyle bir durum yoktuİnsanlar huzur ve refah içinde yaşıyorlardıNitekim Kurtluluş savaşında TürküyleKürdüyleArabıylaÇerkeziyle hep birlikte kurtuluşumuz içinbağımsızlığımız için savaşmışız

Savaşlarınhor görmeninaşağılamanın hepsinin nedeni tabii ki hoşgörüsüzlükİnsanlar biraz alttan alırsabiraz empati kurarsa bunlar ortaya çıkar mı? Yol ortasında acımasızca bir grup insan tek bir kişiyi dövüyorEğer içlerinden bir Allah’ın kulu ‘Ulan acaba ben bu adamın yerinde olsaydım ne yapardımnasıl yerin dibine girerdim’ derse ne olur? Acaba bu kavga son mu buluryoksa devam mı eder?

Bildiğiniz gibi dinimizdepeygamberimiz de hoşgörüyü emretmiştirPeygamberimiz ‘ Arabın arap olmayanaarap olmayanın araba üstünlüğü yoktur’ demiştirKeşke hep uysak değil mi hoşgörü kurallarınabirbirimizi sevsekbir omuz için adam öldürmesek…
Bütün dünya buna inansa bir inansa
Hayat bayram olsa
İnsanlar el ele tutuşsa birlik olsa
Uzansak sonsuza…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com