Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilmediklerimiz, hakkında, konuşma, nedirkonuşma

Konuşma Nedir?-Konuşma Hakkında Bilmediklerimiz

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dilin doğuşu ile ilgili kuramlara dikkat edilirse bütün kuramlar dilin konuşma dili olarak ortaya çıktığınıkabul etmektedir Konuşma ise ciğerlerdeki havanın dışarıçıkarken çıkarttığı ses veya sesler değildir Konuşmanın temeli sayılan sesin belirli kurallar doğrultusunda birarada söylenmesi gereklidir Bu seslerin kurallı bir biçimde birarada söylenmesi de konuşmayı oluşturmaz
Konuşmanın tanımışöyle yapılabilir: Beyinde oluşan bir iletinin konuşma örgenlerinden yararlanılarak dinleyen kişiye ses titreşimleriyle iletilmesidir Görüldüğü gibi konuşmanın farklıözellikleri vardır Bu özellikler: zihinsel fizyolojik ve fizikseldir Zihinsel özellik konuşmanın beyinde oluşturulması fizyolojik özellik beyinde oluşan bu durumun sese dönüştürülmesi için konuşma örgenlerinin hazırlanması fiziksel özellik ise sesin duyulabilir olmasını sağlayan ses titreşimleridir
Tanımda dikkat edilmesi gereken bir nokta da konuşmayı dinleyecek bir dinleyicininin olması gerektiğidir Konuşma iletişimdir İletişim için bir ileti gerekir İletişimin sağlanması bu iletinin gönderilmesi demektir Bunun için de konuşma alıcı ve verici arasında gerçekleşir Alıcı dinleyen verici ise konuşandır Konuşma etken
dinlemek ise edilgen bir eylemdir İletişimde etken durumdaki konuşmanın oluşması bir sürecin sonunda gerçekleşir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com