![]() |
Anlatım Biçimleri Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlatım Biçimleri Nedir?Anlatım Biçimleri Nedir? Anlatım Biçimleri : Bir düşünceyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açıklayıcı Anlatım : Bu anlatım biçiminde temel amaç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açıklamanın yapılabilmesi ![]() ![]() ![]() ![]() Fıkra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek : Çağdaş eğitim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tartışmacı Anlatım : Bu anlatım biçiminde birbirine karşıt düşünceleri ![]() ![]() ![]() Tartışmacı anlatımda yazar ![]() ![]() ![]() ![]() Tartışmacı anlatım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek : Gene bir eski özlemdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Betimleyici Anlatım : Varlıkların kendilerine özgü ayırıcı niteliklerini ![]() ![]() ![]() Bir anlatımın betimlemelere dayandırılması ve betimlemenin amaç olarak kullanılması ile oluşturulan anlatım biçimine betimleyici anlatım denir ![]() Betimlemede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Betimleyici anlatım biçimi ![]() Açıklayıcı Betimleme : Bu tür betimlemelerde amaç bilgi vermektir ![]() ![]() Sanatsal Betimleme : Bu betimlemede temel amaç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek : Burada müthiş karasinek vardı ![]() ![]() Öyküleyici Anlatım : Tasarlanan ![]() ![]() ![]() Öykülemede ![]() ![]() Öykülemede ![]() ![]() Olayın akışı içinde aklımızda yarattığımız kavram ![]() ![]() Olayın içinde yer alan veya bu olayı yaratan öğelere kişi adı verilir ![]() İki farklı öyküleme biçimi vardır: Açıklayıcı Öyküleme : Birtakım bilgileri zamansal oluşuma (kronolojiye) göre anlatan ve sanatsal bir kaygının güdülmediği bir öyküleme biçimidir ![]() ![]() ![]() Sanatsal Öyküleme : Bu öykülemede bilgilendirme amacı yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek : Hamdi amcamı en son 1960-1961 yıllarında gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|