Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilgili, kaybetmekle, kompozisyon, örneği

Kaybetmekle İlgili Kompozisyon Örneği

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaybetmekle İlgili Kompozisyon Örneği

Kaybetmekle ilgili kompozisyon örneği

En büyük zaaflarımızdan biri; elimizin altında olan şeyleri ve yakınımızda bulunan insanları zamanında gereğince değerlendirip kıymetini takdir etmememizdir
Bu belki de alışkanlıklarımızın yarattığı bir vurdumduymazlıktır Her gün gördüğümüz ve görmekle bildiğimizi sandığımız şeyler üzerinde düşünmek aklımıza bile gelmez

Aradıklarımız çok kere avuçlarımızın arasındayken uzaktaki hayallerin peşinde koşarız Bu yenilikler arayan ve doymak bilmeyen ruhumuzun bir oyunu olsa gerek!
Hatalarımızın sonucu veya kaderin bir sillesiyle elimizdekileri kaybettiğimiz zaman önce acı çırpınışlarla ağlar yıkılır sudan çıkmış bir balık gibi ne yapacağımızı şaşırarak kaybedilen üzerinde ilk defa düşünürüz En ufak meziyetler iyilikler güzellikler abartıcı muhayyelimizin dev aynası önünden geçtikçe akıl almaz bir şekilde büyür; sonsuz bir kıymet kazanır Yersiz zamansız ve anlamsız bir değerlendirmedir bu Sanırız ki hayatımızın bütün anlamı servetimiz neşemiz umudumuz bu kaybedilen şeydedir Ondan sonra bir karamsarlık ve yakınıp dövünme başlar
Ne olur bütün bu gösterileri bir yana bıraksak; samimî ve dürüst olsak! Elimizdekilerin kıymetini zamanında ve dürüst bir şekilde değerlendirsek! Daha mutlu olmaz mıyız?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com