![]() |
Dünyaca Ünlü Fabl Örnekleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyaca Ünlü Fabl Örnekleri NelerdirDünyaca Ünlü Fabl Örnekleri Nelerdir KELİLE ve DİMNE Kelile Ve Dimne Günlerin birinde iki arkadaş yaşarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün bu iki arkadaşın yaşadığı ülkenin padişahı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günün birinde kral odada yalnız başına otururken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O düşüne dursun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine günlerden bir gün kral onun yanına gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Aradan 2 yıl geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi o anda içeri girmiş: -Bak evladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kral bu sözlerden etkilenmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu iki arkadaşın sonu böyle bitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ARSLANLA FARE Herkese saygı göstermeli elden geldikçe ![]() Umulmadık kimselerden fayda görür insan ![]() İşte bu ![]() ![]() Daha nice bin hikaye arasından ![]() Pençesi dibinde bir arslanın ![]() Dalgınlıkla bir fare çıkıverdi ![]() Bu fırsatı kullanmadı sultanı ormanın ![]() Fareye dokunmayıp bir büyüklük gösterdi ![]() Bu iyiliği boşa gitti sanmayın; Kimin aklına gelir ki bir an ![]() Fareye işi düşer arslanın? Ama o da bir gün dışarı çıktı ormandan; Gitti tutuldu bir ağa ![]() Ne çırpınma ![]() ![]() Bay fare koştu; dişiyle arslanın ağını ![]() Öyle bir kemirdi ki ağ söküldü nihayet ![]() Sabırla zamanın yaptığını; Ne kuvvet yapabilir ![]() ![]() “İyilik eden iyilik bulur ![]() “Hizmet et benim için ![]() ![]() “İyilik iki baştan olur ![]() ŞAHİN İLE HOROZ Şahin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tam bu sırada bir ses duydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Horozun kaçışını izlemiş olan şahin: - Hah hah hah hah ![]() ![]() Horoz ![]() ![]() - Benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Horoz ![]() ![]() ![]() Şahin hâlâ gülüyordu: - Ne oldu ![]() - Tabii gülersin ![]() ![]() ![]() - Kim kovalıyordu seni? Horoz: - Sahibim ![]() ![]() ![]() ![]() - Size şaşıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Horoz ![]() - Sen ![]() ![]() - Yook ![]() ![]() - Ben ![]() ![]() ![]() TAVŞAN İLE KAMLUMBAĞA Tavşan ikide bir böbürleniyor: -Kimse benden hızlı koşamaz ![]() ![]() -İstersen yarışalım ![]() ![]() Koşuya başlamışlar ![]() ![]() ![]() ![]() -Şu ağacın altına biraz uzanıp dinleneyim ![]() ![]() ![]() Kaplumbağa ağır yürüyüşü ile yürümüş yürümüş ![]() ![]() Tavşan bir ara gözünü açmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece tavşan yarışı kaybetmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ZALİM ASLAN Vaktiyle ormanın birinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zalim aslan sonunda yaşlanmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda bütün hayvanlar aslana saldırmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|