Reşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar Özeti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar ÖzetiReşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar Özeti SÖNMÜS YILDIZLAR Misafir salonunda sizinle karsı karsıya geldiğim zaman ne kadar sasırdığımı hatırlarsınız Aman yaRabbi! Bu kadar ince ve derin seyler söyleyen sanatkâr o kısa pantolonlu sarısın çocuk muydu?Gözlerime inanamı-yordum Siz de benim hayretime gülmeğe baslamıstınız Artık eskisi gibi mahcupve çekingen değildiniz Tavırlarınıza emniyet sözlerinize tatlı ve serbest bir nese gelmisti Çokdeğismistiniz Kenan Bey… Yalnız o eski masum saffetiniz hâlâ baki idi O günden sonra sizinle ikisamimî dost olduk Haliniz bana öyle emniyet veriyordu ki hayatımın en gizli gamlarını ve acılarınısize söylemekten çekinmiyordum Yazılarınızı daha büyük bir dikkatle takibe baslamıstım Fakatonlarda bir zamandan beri garip bir değisme farkediyordum Mahzun tatlı hayalperestliğinizi yavasyavas kaybediyor; hırçın acı bir muharrir oluyordunuz![]() Artık mukaddesata dil uzatmağa güzel seylerle eğlenmeğe baslamıstınız Artık hayat ile çarpısmaktançekinmiyor kaleminizi zalim bir kamçı gibi kullanıyor; zavallı insanları hakaretlere istihzalaraboğuyordunuz ![]() Daha sonra neseli alaycı bir muharrir oldunuz Herkes sizi takdir ediyordu Fakat ya Rabbi ben sizineski hüzünlerinizi ne kadar tercih ediyordum Maatteessüf bu kadarla da kalmadınız Kenan Bey… Birzaman geldi ki o hakaretleri istihzaları bile çok gördünüz Zavallı insanların gözünüzde eğlenilmeğe![]() hırpalanmağa bile değer bir kıymeti kalmamıstı Niçin böyle oldu Kenan Bey? Niçin siirsiz bedbin![]() bedbaht müstehzi gaddar bir hikayeci oldunuz? Niçin semanızdaki yıldızlar birer birer dökülüpsöndüler? Bunu bana söylemeğe mecbursunuz; çünkü onlar benim gamlı günlerimin karanlıkgecelerimin en derin tesellisiydi Temiz ince yüksek ruhlu Hüseyin Kenan’ı öldüren bu müstehzi![]() gaddar adama karsı içimde sönmez bir kin var
|
|
|
|