Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baktırır, ile, ilgili, kapıdan, kazma, kompozisyon, kürek, mart, yaktırır

Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır İle İlgili Kompozisyon

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır İle İlgili Kompozisyon

Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır ile ilgili kompozisyon

Mart ayı ilkbaharın müjdesi olarak bilinir bilinmesine ama gel gör ki durum pekte öyle değildir aslında

Özellikle son yıllarda mevsimler birbirine karışmış yazlar sonbahara kışlar ilkbahara dönmüş bir durumdayken bu söz tamda anlamını yitirmek üzereydi Kışın o çetin geçen günlerinden sonra Şubat ayında sakinleyen havaya aldananlar Mart ayında nerdeyse yazlıkları çıkarmaya hazırlanırken hiç ummadıkları bir sürprizle karşılaşırlar

Oh bee yaz geldi diye düşünürken Martın o soğuk yüzüyle karışlaşınca ne yapacağını şaşır insan çünkü öyle bir gelmiştir ki kış hazırlıksızsanız yandınız demektir Bu durumda hemen atasözümüz devreye girer işte; "Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır" Bu senede kelimenin tam manasıyla öyle oldu işte Günlük güneşlik geçirilen bir kışın ardından gelen Mart tüm yurdu esir etti kendisine

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com