Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çulluk, kizartmasi

Culluk Kizartmasi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Culluk Kizartmasi





ic Malzemeculluk kizarrmasi firinda

İÇİ:
6 adet çulluk
3 çulluğun içleri
60 gr sadeyağ yada margarin
60 gr çiçek yağı (3 çorba kaşığı)
( 3 çorba kaş) Tuz ve karabiber
15 kahve fincanı su
KIZARTMAK İÇİN:
15 kahve fincanı kaynak su
6 yada 12 dilim ekmek
Tuz
80 gr çiçek yağı (4 çorba kaş)

1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil 12) 6 adet çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı ve içlerinden çıkan yürek ciğer ve bağırsakları sonradan kullanmak üzere bir tarafa bırakılmalıdır

2- Çullukları içine rahatça alabilecek küçük bir tepsiya da bir tencereye 3 silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin ile içlerini çıkartmış olduğumuz çullukların bir tarafları iyice pembeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları çok kızgın fırında 18-22 dakika arasında kızarmaya bırakmalıdır

3- Kuşlar pişmekte iken diğer taraftan da küçük bir kaba 3 silme çorba kaşığı çiçek yağı koyarak kızdırmalısonra da kızdırılmış bu yağabir tarafa ayırmış olduğumuz ciğer ve bağırsaklarla 1 kahve kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı da tuz koyarak arada bir karıştırmak suretiyle bunları 8 dakika kadar sote etmeli sonra kabı ateşten alarak çatalla üstlerine iyice bastırmak suretiyle içleri ezmelidir

4- Sonra ezmiş olduğumuz bu içleri kenar kabukları çıkarılmış ve aşağı yukarı 4 santim en 6 santim boy ve yarım santim inceliğinde dilimlere kesilmiş ve her iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar 4silme çorba kaşığı çiçek yağında kızartılmış 6ya da 12 dilim kızarmış ekmeklerin üstlerine tereyağı sürer gibi eşit bir surette bu içleri sürmeli ve üstlerine iç sürülmüş bu kızarmış ekmekleri servis tabağına yerleştirdikten sonra pişir olduğumuz kuşlar birer ya da ortalarından ikiye kesilmiş olarak kızartılmış ekmeklerin üstlerine oturtmalıdır

5- Kuşların içinde piştiği kızartma yağına da bir buçuk kahve fincanı su koyarak kuvvetli ateşte kabı kazırcasına karıştırarak bu konyaklı ve yağlı suda ancak bir taşım kaynatmalı ve salçalığa alarak çullukları yanında salçası olduğu halde servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.