![]() |
Nefis Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefis TariflerPÜRELİ BÖREK ![]() MALZEMELER 2 yufka 1 kase patates püresi 100 gr ![]() 1 su b ![]() 1 çay b ![]() tuz karabiber muskat HAZIRLANIŞI: Yufkaların birini yayın ![]() ![]() üzerine gezdirin ![]() ![]() gezdirin ![]() ![]() uzunlamasına bir daha bölüp 8 parça elde edin ![]() püresine kaşar peynir karabiber ve muskatı ekleyerek karıştırın ![]() ![]() sigara böreği gibi sarın ![]() ![]() musluğun altında sudan geçirin ![]() ![]() önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 30 dk ![]() ![]() KREM BEYAZ SOSLU BİFTEK SALATASI ![]() MALZEMELER 1 kıvırcık 1 salatalık 1 tutam maydonoz 1 domates 1 kase mısır 1 parça biftek sosu için: 1 soğan 2 diş sarımsak muskat toz biber 1 kase yoğurt mayonez HAZIRLANIŞI: Kıvırcık ve maydanozu doğrayarak servis tabağına alın ![]() domatesleri doğrayarak üzerine ekleyin ![]() bifteği yüksek ateşte sulandırmadan pişirin ![]() yoğurdu ve mayonezi çırpınve biraz toz biber katın ![]() soğanı ![]() ![]() biraz su katın ve iyice ezin ![]() üzerine önce sosu sadece suyunu süzerek dökün ![]() sonra çırpılmış yoğurt ![]() ![]() pişirilmiş bifteği slaş doğrayıp koyun ![]() salatalık ve mısır tanesi serperek servis yapın ![]() KAĞIT KEBABI ![]() MALZEMELER 500 gr ![]() 1 soğan 2 diş sarımsak 2 defne yaprağı 1 çorba k ![]() 2 biber 1 domates 2 patates 2 havuç 1 kase bezelye kaşar peyniri tuz ![]() kekik mısırözü yağı HAZIRLANIŞI: Yağı tencereye alın ![]() ![]() ekleyin ![]() ![]() biraz sotelendikten sonra bezelyeyi de ekleyin ![]() karabiberini ekleyin ![]() doğrayarak kızartın ![]() üzerine kızarmış patates ve havucu alın ![]() ![]() domates ve biberi doğrayarak üstüne ekleyin ![]() kenarlarını kıvırarak fırında pişirin ![]() açın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin ![]() AĞZI AÇIK POĞAÇA ![]() MALZEMELER 150 gr ![]() 1 çay b ![]() 1 çay b ![]() 1 çay k ![]() 1 çay k ![]() 1 p ![]() 1 yumurta sarısı alabildiği kadar un içi için: 2 patates 100 gr peynir 1 tutam maydanoz 3 sap yeşil soğan 1 yumurta akı tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini sıvıyağı ![]() alın ![]() üzerine tuz ![]() kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edin ![]() patatesleri ezin ![]() ![]() ![]() doğranmış maydanoz ve soğanı ![]() karabiberi ekleyin ![]() parçalar kopartıp açın ![]() koyup küçük bir pide şeklinde kapatın ![]() Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün ![]() ![]() 180 derecede kızarana kadar pişirin ![]() sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin ![]() dağılan nefis bir hamur işi ![]() ![]() KAKAOLU FISTIKLI TART ![]() MALZEMELER 125 gr tereyağı 1 yumurta 1 çay b ![]() 2 ![]() ![]() 1 tatlı k ![]() krema sosu için: 2 su b ![]() 200 gr bitter çikolata meyva üzeri için: yeşil fıstık HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumuşatılmış tereyağını alın ![]() yumurta kırıp karıştırın ![]() ![]() ![]() kakaoyu ekleyip hamur yapın ![]() bastırarak yerleştirin ![]() ![]() 170 derecede pişirin ![]() ![]() çikolataları ekleyin ve ocaktan alın ![]() ![]() krema karışımını soğumaya bırakın ![]() çıkıp ılıyınca kenarlarını bu sosa batırıp fıstığa batırın ![]() İçlerine kalan sosu doldurun ![]() kremanın katılaşmasını sağlayın ![]() meyveleri ile süsleyin ![]() FINDIKLI PASKALYA ÇÖREĞİ ![]() MALZEMELER 1 su b ![]() 1 su b ![]() 1 çay b ![]() 1 p ![]() 1 su b ![]() 1 su b ![]() 1 çay k ![]() 3 yumurta 1 çorba k ![]() alabildiği kadar un HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına sıvıyağı ![]() ![]() su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin ![]() Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ![]() ![]() ![]() tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayın ![]() yarısını da hamurda kullanabilirsiniz ![]() mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı hazırlayın ![]() serpiştirin ![]() yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin ![]() ikram edin ![]() ![]() ![]() ![]() HAŞHAŞLI DİLİMLER ![]() MALZEMELER 1 su b ![]() 1 çorba k ![]() yarım pk ![]() 1 yumurta 1 çay b ![]() aldığı kadar un 1 fiske tuz ![]() İç harcı için: haşhaş ezmesi tozşeker ![]() üzeri için: haşhaş tohumu HAZIRLANIŞI: kartıştırma kabına maya ![]() ![]() ![]() ![]() tozşeker ve alabiliği kadar un alınarak kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur ![]() yarım saat mayalandıktan sonra ikiye bölünüp dikdörtgen şeklinde açılır ![]() haşhaş ezmesi üzerine sürülür ![]() pekmez gezdirilir ve bir tutam tozşeker serpilir ![]() gibi kesilir ![]() sarısı sürerseniz daha iyi netice alırsınız ![]() Fırında üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirebilirsiniz ![]() GÜLEN KANAPELER ![]() MALZEMELER 7 dilim kepekli tost ekmeği 1 kase krem peynir domates ketçap havuç mandalina marmelat kuru kayısı yeşil zeytin siyah zeytin salam HAZIRLANIŞI: Tost ekmeklerinin üzerine krem peynir sürün ![]() ![]() marmelat ve kayısı kullanarak gülen yüzler yapın ![]() ![]() zeytin ve salam kullanın ![]() kanepelere bayılacak ![]() HAMURSUZ PASTA ![]() MALZEMELER 5 haşlanmış patates 2 çorba k ![]() 50 gr salam 2 sosis tuz ![]() üzeri için: 1 çay b ![]() 1 çay b ![]() 1 su b ![]() biberli zeytin siyah zeytin turşu ketçap ![]() HAZIRLANIŞI: Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin ![]() doğranmış salam ve sosisi ![]() karıştırın ![]() ![]() Kaşar peynirinin yarısını üzerine rendeleyip 180 derecede kaşarlar eriyene kadar bekletin ![]() doğranmış zeytinleri ![]() ![]() ![]() ![]() En son üzerine kalan kaşar peynirini rendeleyin ![]() ve ketçapla süsleyerek sıcak ikram edin ![]() PATATES ÇANAKLARI ![]() MALZEMELER 5 patates 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 1 tutam maydonoz 1 tutam dereotu taze soğan havuç salatalık tuz HAZIRLANIŞI: patatesleri haşlayın ![]() ![]() altlarından çok az keserek düz durmasını sağladıktan sonra içlerini kaşıkla boşaltın ![]() bu parçaların üzerinedoğranmış soğanları ![]() dereotunu ![]() ![]() ilave edin ![]() doldurun ![]() ![]() üzerine patatesleri yerleştirin ![]() salatalık dilimleri ile süsleyin ![]() KARNABAHAR MÜCVERİ ![]() MALZEMELER 1 kase karnabahar 1 pırasa 1 tutam maydanoz 1 tutam dere otu 2 yumurta alabildiği kadar un tuz ![]() pulbiber Kızartmak için: sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Pırasayı ince olarak kesin ![]() Karnıbaharı yarı kıvamda haşlayın ![]() Karıştırma kabına kesilmiş pırasayı ve ince kesilmiş karnıbaharı üzerine ekleyin ![]() Üzerine 2 adet yumurtayı kırın ![]() maydonoz ![]() ![]() ![]() ![]() ve alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın ![]() Kaşık yardımıyla mücveri kzıdırılmış sıvıyağa kızartın ![]() Servis tabağına kızartılmış karnıbahar mücveri alın ve yoğurtla beraber servis edin ![]() ÇİKOLATALI PASTA ![]() MALZEMELER MODELLEME ÇİKOLATASI: 130 gr ![]() 2 çorba k ![]() HAZIRLANIŞI: çikolatayı benmari usulü eritin ve glikozla karıştırıp hamur haline getirin ![]() bekletin ![]() ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 250 gr ![]() 60 gr ![]() 2 çorba k ![]() HAZIRLANIŞI: Jelatini su ile birlikte kaynatalım ![]() ![]() gliserin ekleyelim ![]() sonra pudra şekerinin içine koyalım ![]() çikolata ve kakaoyu ilave edip hamur haline gelena kadar yoğuralım ![]() ile açıp pastanın üstünü kaplayalım ![]() ZEYTİNLİ PATATES SALATASI ![]() MALZEMELER 3 patates 2 haşlanmış yumurta 1 tutam maydonoz 1 tutam dereotu yarım demet yeşil soğan 1 kase yeşil zeytin limon tuz ![]() zeytinyağı HAZIRLANIŞI: İlk olarak haşlanmış patatesler rendelenerek karıştırma kabına alınır ![]() yumurta ![]() ![]() ![]() ilave edilir ![]() ![]() ![]() ve biraz doğranmış zeytin de ilave edilir en son zeytinyağı dökülerek karıştırılır ![]() için derince bir karıştırma kabının içi streç filmle kaplanır ![]() daha sonra streç filmin üstü kaplanacak şekilde doğranmış biberle bezenir ![]() zeytinler bozulmadan kabın içesine yerleştirilip hafif bastırılır ![]() ters çevrilip zeytinler üste gelecek şekilde servis yapılır ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|