Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
harika, mangal, tarifleri

Harika Mangal Tarifleri

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Harika Mangal Tarifleri





Harika Mangal Tarifleri

Bu yaz mutfaktan dışarı çık ve arkadaşların için bahçede güzel bir barbekü partisi ver

Kırmızı et pişirme yöntemi!

Elinde kalın bir et varsa altını yuvarlak üstünüde ortasında göz gibi kemik olacak şekilde kesersen yağları elemiş olursun Üst bölgeden kontrfile çıkartabilirsin Yan bölgelerde yer alan etlerde iyi tercihler arasındadır Izgaraya koymadan önce etleri 12 saat önceden marineye yatırmak işini kolaylaştırır İyi bir marine biraz asidik malzemeler biraz da tatlandırıcı sıvılardan (soya sosu meyve suyu biraz veya şarap artı hardal ve baharatlar) oluşur Et harlı ateşte pişmeli ve kan damlacıkları akmaya başladığı anda diğer yüze çevirmelisin ve böylece eti mükemmel bir şekilde pişirmiş olursun Etleri pişirirken üstüne kesinlikle bastırmamalısın Termometre kullanmak herzaman en sağlıklı sonucu verir Kıyma için en güvenilir ısı 70 orta az pişmiş bir et için de 63 derecedir

Yoğurtla marine edilmiş sığır filetosu

125 gr az yağlı sade yoğurt
60 gr maydanoz
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 yemek kaşığı paprika
1 diş sarımsak kıyılmış
Tuz
2 fileto et(12-150 gr)
30 gr az yağlı mayonez

1 Et ve mayonez haricindeki bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştır Sonra bunu ikiye böl

2 Plastik bir torbanın içine karışımı döküp eti içine at Her yerini iyice kapladıktan sonra bir gece buzdolabında beklet İkinci karışıma mayonez ekleyip onu da dolaba kaldır

3 Harlı ateşte bir kez çevirerek etleri pişir Sosu üzerine dök ve servis yap

Beyaz et pişirme yöntemi!

Genelde çekilmiş tavuk veya hindi derisiyle de karıştırılır dolayısıyla yğ ve kalori miktarı artar Izgaraya koymadan önce tavuğu 2 saat hindiyi ise bir gece sosta beklet Lezzeti artırmak için pekmez veya bal da ilave edebilirsin Eğer kemiksiz et pişiriyorsan yüksek ateşte üç ile altı dakika arası tutmalısın Kemikli parçaları ise arta ateşte 12-15 dakika arası tutabilirsin Barbekü sos tatlı olduğundan çok fazla sürmek hata olur Şeker uuzn süre ateşte kaldığında etten daha önce kömürleşmeye başlaması hoş olmayabilir Pişirme konusunda çekilmiş tavuk 73 derecede göğüs gibi etleri de 76 derecede pişir

Ballı ve Zencefilli Tavuk
3 yemek kaşığı limon suyu
Yarım yemek kaşığı susam yağı
Yarım yemek kaşığı az sodyumlu soya sosu (varsa)
Yarım yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı zencefil doğranmış
1 diş sarımsak doğranmış
2 adet tavuk göğsüSomon ton ve kılıç balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır çünkü kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz Izagaraya koymadan önce Biraz tuz karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur Hangi balığı seçersen seç saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın Eğer balığı kuru bir ızgaranın üzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun Balığın piştiğini anlamak oldukça kolaydır Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin

Izagara Somon

80 gr düşük sodyumlu soya sosu
60 gr portakal suyu konsantresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
1 yemek kaşığı yeşil soğan doğranmış
1 diş sarımsak doğranmış
yarım zencefil doğranmış
2 somon

1 Ufak bir kasede somon hariç tüm malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin içine koy Sonra somonu ekle

2 Buzdolabında iki saat beklet

3 Her bir yüzünü harlı ateşte dörtSebze pişirme yöntemi:

Patlıcan soğan kabak tatlı biber ve mısır gibi içeriğinde bol su bulunan sebzeler ızgara için uygundur Izgaraya koymadan önce en sevdiğin et ve tavuk soslarını sebzelerde de kullanabilirsin; hem de daha az bir çabayla Mantar kabak tofu ve soğan gibi hassas sebzeler için 30-40 dakika yeterli olur Sebezelerin yanmaması için orta ateşte sık sık çevirerek pişirmelisin Patlıcan soğan patates havuç ve kabak gibi diri sebzeleri ateşe yakın bir ızgaranın üzerinde pişirebilirsin Mantar ve biberlerin mahvolmamasını istiyorsan direkt ateşin üzerine koymamalısın

Körili Mantarlı Burger
1 paket mantar(250 gr)
120 gr az yağlı sade yoğurt
60 gr lime suyu
1 tatlı kaşığı limon çeşnisi
1 diş sarımsak doğranmış
1 tatlı kaşığı kişniş otu
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı köri tozu
2 adet hamburger ekmeği

1 Mantarları ikiye böl

2 Ekmekler hariç tüm malzemeleri karıştır Bu karışımı en az bir saat buzdolabında beklet

3 Ateşi orta ısıya getir Kaışımdan burger şeklinde ayırdığın parçayı ızgara koy ve her bir yanını üç dört dakika pişir

4 Ekmeklerle birlikte servis yap

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.