![]() |
Fıtçın-Çerkez Böreği(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıtçın-Çerkez Böreği(Resimli Anlatım)![]() Hamuru için: Yarım su bardağı süt 2 kaşık yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Bir tutam şeker Yarım paket yaş maya İç harcı için: 300 gr ![]() 1 baş rendelenmiş kuru soğan 2 adet minik küpler halinde doğradığımız domates 2 diş sarımsak Tuz Karabiber 1 yemek kaşığı pul biber 2-3 adet ince kıyılmış sivribiber 2 çay bardağı su Yapılışı: Hamuru malzemelerine unu ele yapışmayacak yumuşak bir hamur oluncaya kadar ekleyip yoğuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Harmanlama işleminin sonunda hamurun üzerine rahatça yayabileceğimiz sulu ve çiğ bir kıyma harcı olacak içimiz… ![]() Mayalanan hamuru ikiye ayırıp yarısını tezgahın üzerinde 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun ikinci yarısına da aynı işlemi uyguluyoruz ve kıymaların üzerine seriyoruz ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp üst kattaki hamurun tam ortasına çay tabağı kadar bir delik açıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() 170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip sıcak olarak üçgen şeklinde ve tabii ki ayranla servis yapıyoruz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|