Pasa Böregi 3 yumurta bir fincan zeytinyagi veya çicek yagi biraz tereyagi yarim kilo taze dana kiymasi 1/2 kg yogurt çam fisitigi 2 bardak et suyu maydonoz karabiber kirmizi toz biber tuz
Hazirlanisi : önce biraz yag karabiber varsa çam fistigi ve maydonoz karistirilarak bir tavada kavrulur un sadece yumurta ile yogurulur bir yemek tabagi çapinda yarim santi kalinliginda yufkalar açilir( sekiz tane kadar) herbiri teker teker tavada kizartilir( bunlar nemli bir beze sarilip serin bir yerde saklanilarak istenildigi zaman kullanilir) hamur hazirdir Genis bir kapta et suyu kaynatilir daha önce pisirilen yufkalar et suyunda her iki tarafi islanarak tek tek kabartilir aralarina hazirlanan kavrulmus kiymalar konan 3 yufakanin en üstüne yeniden kiyma ve yogurt konulurTereyagi ile tavada kizdirilan kirmizi biberle hazirlanan renkli sos üzerine gezdirilir sicak olarak servis yapilir Yörede çok makbul sayilan bir börektirAydin sofralarinin yüz akidir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.