![]() |
Ağzı Açık Tarifi(Resimli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağzı Açık Tarifi(Resimli)Şanlıurfa mutfağından ![]() ![]() ![]() ![]() AĞZI AÇIK Malzemeler: -1 kilo un -2 adet yumurta -Tuz -Yarım su bardağı süt -Üzeri için arzuya göre yoğurt -Soya sosu(arzuya göre) İç Malzemesi: -Yarım kilo kıyma -2 tane kuru soğan -Karabiber tuz Yapılışı: -Un tuz süt yumurta karıştırılıp yoğurulur hamurun sertliğine göre arada az miktarda su da ilave edilip kulak memesi kıvamına gelince hamurdan küçük bezeler koparılıp (ceviz büyüklüğünde) çay tabağı genişliğinde açılır ![]() ![]() ![]() -Kızgın yağa kıymalı kısmı gelecek şekilde konulur ve kıymalı yüzü kızardıktan sonra öbür tarafı çevrilir ![]() -Her iki tarafta kızarınca tavadan alınıp üzerine yoğurt koyulur ve en üstüne soya sosu ilave edilir ![]() -Arzuya göre sos ve yoğurt koymadan da servis yapılabilir ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|