Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, mantısı, tarifiresimli, türkmen

Türkmen Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkmen Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)

MALZEME

HAMUR İÇİN

1 yumurta

4 çay kaşığı tuz

1 + 1/5 bardak ılık su

3 + 3/4 bardak un

HARÇ MALZEMESİ

3 tane kuru soğan

1 çerliston biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1/4 bardak su

YAPILIŞI:

Hamur için yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur

Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak Sert olması haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor

Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir

Ayrı bir tarafta harç malzemesi hazırlanır Soğanlar bıçak ile çok ince kıyılır Çerliston biber çok ufak doğranır Kıyma soğan çerliston biber tuz karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur

Hamur çok ince olmıyacak şekilde açılırYaklaşık 6 cm eninde kesilir Bu kesilen parçalar açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir Elde edilen karelerin ortasına harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir Elde edilen dikdörtgenin iki ucu ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir

Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır

Üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir

Afiyet olsun

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com