Türkmen Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkmen Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)MALZEME HAMUR İÇİN 1 yumurta 4 çay kaşığı tuz 1 + 1/5 bardak ılık su 3 + 3/4 bardak un HARÇ MALZEMESİ 3 tane kuru soğan 1 çerliston biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1/4 bardak su YAPILIŞI: Hamur için yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak Sert olması haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir Ayrı bir tarafta harç malzemesi hazırlanır Soğanlar bıçak ile çok ince kıyılır Çerliston biber çok ufak doğranır Kıyma soğan çerliston biber tuz karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur Hamur çok ince olmıyacak şekilde açılırYaklaşık 6 cm eninde kesilir Bu kesilen parçalar açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir Elde edilen karelerin ortasına harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir Elde edilen dikdörtgenin iki ucu ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır Üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir Afiyet olsun Alıntı |
|