Mamaliga Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mamaliga TarifiMamaliga Tarifi - Mamaliga Nasıl Yapılır? Malzemeler Mamaliga tarifi resimli Malzemeler: 15 litre su (istendiğinde et suyu da olabilir) 250 gr mısır unu Tuz (damak zevkine göre ) 200 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber Yapılışı Derin bir tencerede su ve tuz kaynatılır İçine 250 gr mısır unu yavaş yavaş tahta kalın kaşıkla koyu bir kıvama gelene dek karıştırılır Pişmiş olduğuna kanaat verildiğinde tepsiye dökülür Öte yandan tereyağı tavada kızdırılır ve tam olarak kararmamış durumdayken kırmızı toz biber içine eklenir ve oluşan karışım mamaligaya (tepsinin içindeki karışımın) üzerine dökülür Açıklama Özellikle Balkan ülkeleri olmak üzere Avrupa'da birçok ülkede aynı isimle bilinen bu yemeği özellikle et yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz Ya da resimdeki gibi süsleyebilirsiniz |
|