![]() |
Gaziantep Yöresi Şekerli Pide Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gaziantep Yöresi Şekerli Pide Tarifi![]() Malzemeler: (12 adet) İçi için: •500 gr ![]() ![]() ![]() •250-300 gr ![]() ![]() ![]() •100-150 gr ![]() ![]() ![]() ![]() •2 yumurta •1/4 paket margarin Hamuru için: •500 gr ![]() •25 gr ![]() •1 çay kaşığı karbonat •1 tatlı kaşığı sıvıyağ •Çok az tuz ve yeteri kadar ılık su Hazırlanması: •Peynir rendelenir ![]() ![]() ![]() •Hamur için maya ılık suda eritilerek una katılır ve diğer tüm malzemelerle birlikte azar azar su katılarak hamur yoğrulur ![]() ![]() •Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp elips şekilinde merdane ile açılır ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|