![]() |
Börülceli Muğla Pilavı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börülceli Muğla Pilavı TarifiBörülceli Muğla Pilavı Ege Mutfağı'ndan lezzetli bir pilav tarifi ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz ![]() 1 adet kırmızı uzun biber 1 adet yeşil çarliston biber 1/2 yemek kaşığı domates salçası ![]() 1 çay kaşığı tuz ![]() 1/2 su bardağı zeytinyağı 5 su bardağı sıcak et suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 demet maydanoz ![]() ![]() Yapılışı: Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri temizleyip ortadan ikiye bölün ve tavla zarı formunda doğrayın ![]() ![]() Soğanı da tavla zarı formunda yemeklik doğrayın ![]() Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Biberleri ve salçaları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin ![]() ![]() Son olarak ![]() ![]() ![]() ![]() Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp üzerine incecik kıydığınız maydanoz serpiştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not; Kuru börülceyi bir gece önceden ılık suya koyup bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ekolay |
![]() |
![]() |
|