![]() |
Hamsili Ekmek Tarifi ( Trabzon ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsili Ekmek Tarifi ( Trabzon )![]() Malzemeler: 1 kilo hamsi ( kılçıkları çıkartılarak temizlenecek ) 3 adet iri boy soğan yemeklik doğranacak 6-7 adet taze soğan ( küçük küçük doğranmış ) 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 demet Pazı Bir miktar taze nane ![]() 1 su bardağı zeytinyağı İstenildiği kadar tuz ![]() ![]() 1 kiloya yakın mısır unu Bir miktar tereyağı Yapılışı: Tuzla doğranmış pazı ve soğanları yoğurarak öldürüyoruz ![]() Sonra tüm malzemeleri katıp çok az su ekleyerek balıklar parçalanmayacak şekilde yoğuruyoruz ![]() Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize hafifçe bastırarak yayıyoruz ![]() ![]() 170 derecede önceden ısıtılmış fırına vermeden üzerine küçük parçalar halinde tereyağlarını serpiştiriyoruz ve fırına veriyoruz ![]() Üzeri kızarana kadar tutuyoruz ![]() Afiyet olsun… ALINTI ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|