Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzincan, ketesi, tarifi

Erzincan Ketesi Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Ketesi Tarifi





Erzincan Ketesi Tarifi - Erzincan Ketesi Nasıl Yapılır?

MALZEMELER
-1 litre süt
-250 gr tereyağı
-2 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket(adet) yaş maya

İç Malzeme:
-250 gr tereyağı
-aldığı kadar un

Üzerine sürmek için:yumurta sarısı

YAPILIŞI
Eritilmiş tereyağısütsıvı yağmaya tuz ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır kabarıncaya kadar mayalanması için bekletilir
İçi için tereyağı bir tavada eritilir Bulgur kıvamına gelinceye kadar un eklenirKete yapılırken en önemli şey içe konulacak bu malzemenin kıvamın da olmasıdırBu yüzden unu fazla kavrulmayacakrengi değişmeyecekKavrulan tereyağlı un soğumaya bırakılırMayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınırHer beze normal yufka büyüklüğünde açılırYufkanın bir ucu 4 parmak genişliğinde içe doğru katlanır üzerine bir avuç kavrulan içten konurRulo yapılırYapılan rulo bir uçtan başlayarak yuvarlak şekilde sarılırSarılan hamur üzerine bastırılarak servis tabağı büyüklüğünde açılırÜzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir (alıntı)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.