Kilis Gerebiç Tarifi
1 kg unla 1 kg irmiği bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın 4 bardak zeytinyağı ve 1 paket kabartma tozu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini kapatıp 4 saat dinlendirin 2 bardak çekilmiş ceviz içine 3 kaşık şeker tarçın karanfil ve zencefil ekleyip iç malzemesini hazırlayın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve ortasına iç malzemeden ekleyip kapatın Kapatılan kısım dışa gelecek şekilde kalıba (tahtadan oyulmuş ve iç kısmı şekilli olan özel bir kalıp) yerleştirin Hamuru hafifçe bastırın Kalıbı ters çevirip kalıptan çıkarın Yağlanmış tepsiye dizerek orta hararetli fırında pişirin Gerebiçlerin üzerine pudraşeker serpin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.